Cumartesi, Mayıs 23, 2009

Uzaklaşmak için Koşmak

Koşmak;

Bir şey veya birilerinden uzaklaşmak için süratle oradan uzaklaşmak. Koşmak deyince aklıma Mirkelam'ın çok başarılı bulduğum çıkış parçasının klibi geliyor... Ben yapı itibari ile koşamadığım için, kişi veya olaylardan kaçma, saklanma refleksi olarak aklıma gelen birkaç tarifte bulunmak istiyorum.
Devekuşu modeli : Kafa toprağın içinde, popo dışarda, siz görünmediğinizi sanıp beklerken bir gelir poponuzu ısırır...
Sağır dilsiz modeli : Tepki vermeksizin, boş boş bakıp, söylenen hiçbir şeye tepki vermezsiniz. Ama bazı laflar sizi çileden çıkartıyorsa bir anda patlamanız olasıdır.
Acımadi kiiii modeli : Karşınızdaki size zarar veriyor ama siz inatla ve arsızca, acımadi kiii? hihohhohooooo diyerek gülüyorsunuz... Sonuçta ne oluyor? karşınızdaki sinirden çatlıyor.
Çığlık atmak : Zararı sadece size, denemeyin bile... karanlık bir sokakta avazınız çıktığı kadar bağırırsanız, mahalle sakinleri tarafından tartaklanmanız işten bile değildir.
Aklınıza gelen melodi modeli : Hani çok korktunuz, ama korkmamak istiyorsunuz... Aklınıza bir şarkı getirdiniz... (mezarlık kenarından geçerken ıslık çalmak gibi) hiç bir işe yaramaz...
Neyse siz iyisi mi koşun, çok çok koşun, duvarlara tırmanın, duvarları aşın... Nefesiniz kesilsin belki ecelinizle kurtulursunuz :-D
Vosmanius



Cumartesi, Mayıs 16, 2009

Dokunur Bazen...

Normal şartlarda yapmam böyle şeyler... Ferhat Göçer'in "YASTAYIM" şarkısını dinlediğimde, içimde bir şeyler kıpırdamış, hemen google'dan şarkı sözlerine ulaşıp okumuştum. Issız Adam filmiyle gündeme gelen Ayla Dikmen ve söylediği şarkı, aramızdan ayrılmış olmasına rağmen popüler olmuş, ironiye bakınız ki, aramızda olmamasına rağmen, bilmeyenlerce talk-showlara çıkması için aranıp durulmuştu.
"ANLAMAZDIN" şarkısı, insanın içini kıpır kıpır eden ve enteresan bir şekilde hisleri canlandıran bir şarkıydı...
Bu akşam Beyaz Show'da, Seda Sayan'ın inanılmaz yorumu ile tekrar dinledim. O kadar güzel okumuş, o kadar güzel yorumlamış ki... tüylerim diken diken dinledim... Hakikaten, Seda Sayan'ı genelde hiç dinlemediğim halde, şapka çıkarttım... Çok ciddiyim. Dilerseniz, şarkı sözlerini de yazayım ve salim kafayla birkez de siz okuyup, mırıldanın ve bu şarkıyı birkez de Seda Sayan'dan dinleyin derim...
- Anlamazdın -
Sevilirken bilmedin mi?
Ben söylerken gülmedin mi?
Falımızda hasret var, ayrılık var demedim mi?
Anlamazdın anlamazdın,
Kadere de inanmazdın.
Hani sen acı veren kalpsizlerden olamazdın?
Dilerim ki mutlu ol sevgilim,
Ben olmasam bile hayat gülsün sana.
Günahım boynunda, ağlayan bir çift göz bıraktın arkanda.
Kalbim bomboş kaldı sanma,
Acılar geçer zamanla.
Aşka tövbe demem ben,
Görürsün sevince yeniden.
Anlamazdın anlamazdın,
Kadere de inanmazdın.
Hani sen acı veren kalpsizlerden olamazdın?
Dilerim ki mutlu ol sevgilim,
Ben olmasam bile hayat gülsün sana.
Günahım boynunda, ağlayan bir çift göz bıraktın arkanda.