Cuma, Haziran 04, 2010

Siyahlı Adamlar Her Yerde...

Üç dört şey kafamı kurcalayan... Nazar gerçekten var mı? İyiler hep beyaz mı giyer? Vefa sadece Istanbul'da bir semt adı mı? ve son olarak Ben Dünya'lı mıyım?

Nazar Gerçekten var mı?
Var kardeşim...Ben buna hakikaten inanır oldum son zamanlarda. Nazarın negatif bir enerji olduğunu tecrübeyle sabitlemiş bulunmaktayım. Siz istediğiniz kadar pozitife bağlayın "ommm" deyin.. "kuantum" deyin, kem gözler sizi olduğunuz yerden çıkartıp, rahatsız edebiliyor... Yenilip içilip şen kahkahaların atıldığı ortamlar, mezarlık formatına girebiliyor... Gözü olanın gözü aksın... Hiçbir şey eskisi gibi olamıyor... malesef...

İyiler Hep Beyaz mı Giyer?
Ya da soruyu değiştirelim. Kötüler hep siyah mı giyer? Olabilir gerçekten de... Hatta böyle bir film bile vardı sanki... Etrafımda çok siyah giyen adam görmeye başladım. Esasen çok değiller, hep aynılar ama uzun zamandır çok derinlere gömdüğümü sandığım olumsuz duygularımı şaha kaldırıyorlar... Ellerinde dosyalar, dillerinde laflar, kimi zaman bakışlarla etrafımda dönüp duruyorlar... Ben kavgacı bir adam olmamakla beraber, limitlerimi zorluyorlar... Demek ki neymiş? İyiler beyaz, kötüler siyah giyiyor ve uzatmaları oynuyorlar... Ne diyeyim?

Vefa sadece Istanbul'da bir semt adı mı?
Vefa çok eski bir semt Istanbul'da, hatta bozacısı meşhur... Ama vefa, dostluk, arkadaşlık, sırdaşlık bunlar birbirinden farklı da gözükse, en boza kadar faydalı ve en az boza kadar unutulmaması gereken unsur bir insanın hayatında... Şimdi bunları yazarken, tüylerim diken diken... İsyanım unutulan değerlere, iyiliklere, sözlere... Sıkıldım, haykırasım, bir kısmına zarar veresim var... Değer mi? kesinlikle hayır... Ama engel olamıyorum... sinirleniyor, kinleniyorum... Sahtelikten, samimiyetsizlikten, olmadığı gibi görünenlerden nefret ediyorum... Ayrıca nefret duygusunu içimde taşımaktan... Ne biçim birşey bu?
Ben Dünya'lı mıyım?Bu gece tüm soruları tersten sordum... Yaşadıklarıma bakarak, karar verdim ki ben dünyalı değilim. Uzaylıyım... Bundan böyle çok olacak farkındayım ama ben, ben olmamak için çok mücadele edeceğim... Kimsenin kötülüğünü istemeyen, yardıma koşan, belki de çok benimseyen bir adam olmaktansa standart, etrafımdaki adamlardan farkı olmayan bir adam olmaya çalışacağım... Ne farkım olacak? koskoca bir hiç... Ama böyle olması gerekiyor sanırım... Ben bu kadarını hakedecek birşey yapmadım sanki diye düşünüyorum... Artık uzaylıyım...
"Hey Dünyalı ben uzaylıyım"...

Nazar, Vefadan çıktı. Siyah giyen adamlar uzaylıların peşinde... işte bu kadar!

Kalın sağlıcakla,