Çarşamba, Temmuz 12, 2006

La Gazetta Della Egée


EGE DENİZİ VE BİLİNMEYENLER
41°-35° kuzey enlemleriyle 23°-27°/28° doğu boylamları arasında yer alır. Kuzeyden güneye yaklaşık 660km uzanır; genişliği kuzeyde 270, ortada 150, güneyde ise 400km kadardır. Balkan yarımadasının doğu bölümü ile Anadolu arasında yer alan deniz. Çanakkale Boğazı aracılığıyla Marmara Denizi’ne ve Karadeniz’e bağlanan Ege Denizinin yüzölçümü 214.000 km²’dir Bu denizin en önemli özelliklerinden birisi de Çanakkale Boğazı ile Marmara denizine, oradan da İstanbul Boğazı ile Karadeniz'e açılmasıdır.Ege denizi Anadolu yarımadası ile Yunanistan yarımadası arasında bulunan irili ufaklı 3000 kadar ada ve ada görünümündeki kara parçalarına da içine alan yarı kapalı bir denizdir Ege Denizi, yakın bir geçmişte “Aegeis” ya da “Egeid” adı verilen bir kara parçasının, büyük bir bölümünün sular altında kalmasıyla oluşmuştur (adı da buradan gelir); üstündeki adaların çokluğu nedeniyle “Adalar Denizi”diye anılır. Ege Denizi tarihi ile yaşanmışlıkları ile bizi cezbettiğinden, oğlumuza bu ismi koymak istedik. Ege’ye adını aldığı deniz kadar engin, zengin bir hayat diliyoruz. Bahtı açık olsun. Tüm insanlarla kardeş, sükunet içinde ama bir o kadar da hakkını yedirmeyen cesur bir efe olsun istiyoruz. Hayırlı bir evlat olsun... Bu arada gözünüzü korkutmak istemiyoruz. Bundan sonra Akdeniz, Karadeniz, Manş, Baltık diye devam etmeyeceğiz. :-)


MELİSSA BU İŞE NE DEDİ :
Önceleri kardeşine ısrarla “masa”, “sandalye”, “koltuk” gibi isimler konulması yönündeki ısrarlarını bir kenara bırakıp, okuldaki en iyi arkadaşı olan Batuhan ’ın da ismini aileye kabul ettiremeyeceğini anlayıp, Ege’nin hem ismini hem de kendini son derece benimsedi. Ara sıra gelip annesinin karnını öpmesiyle de iyi bir abla olacağının sinyallerini verdi





EGE’NİN AİLESİ DOĞUM İÇİN JİNEMED DEDİ :
Şehr-i İstanbul’da, Ege’mizi nerede dünyaya getirelim sorusuna elbette ki ailemizin değişmez Dostu Dr. Türker Kavas liderliğinde, Bu sefer Jinemed Hastanesinde karar kıldık.



Ege Pir'in olay yaratacak fotoları yarın burada... Bekleyiniz...

Hiç yorum yok: