Cuma, Eylül 14, 2007

Hızlı Yaşa Genç Öl...

Kısa bir döneme damgasını vuran James Dean'in sloganıydı bu. "Hızlı Yaşa, Genç Öl." Kısacık kariyerinde hepi topu 3 tane filmi var. East of Eden(Cennetin Doğusu), Giant(Devlerin Aşkı) ve Rebel Without a Cause(Asi Gençlik)
James Dean tam bir otomobil tutkunuydu. Porsche'nin "little bastard" (küçük piç) lakaplı modelini aldığında hayatının sonuna yaklaştığını biliyor muydu acaba?
23 Eylül 1950 tarihinde bir restoranın önünde tanıştığı Alec Guiness otomobili sinsi bulduğunu ve "Bu arabaya binersen 1 haftaya cesedin çıkar" dediğinde çok ciddiye almamıştır sanırım.
Ama gerçekten de 1 hafta sonra yani 30 Eylül 1950 tarihinde Kaliforniya'daki bir yarışa katılmak üzere yola çıktığında, Paso Robles istikametinde, Ford marka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı ve hayatını kaybetti. Saatte 57 mil ile gittiği tespit edildi. Mahkeme James Dean'i suçlu buldu.
Küçük Piç'in Laneti bununla da bitmedi :
- George Barris'in 2.500 dolara satın aldığ enkaz, tırdan düşüp görevlilerden birinin bacağının kırılmasına neden oldu. Kısa süre sonra Barris motoru ve aksamı Troy McHenry ve William Eschrid'e sattı. İki fizikçi birbiriyle yarışırken, otomobil kontrolden çıktı ve bir ağaca tosladı. McHenry olay yerinde hayatını kaybetti. Eschrid ise virajı alırken aracının devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Küçük Piç'in parçalarını çalmaya çalışan hırsızın kolu enkazın metalinde takılarak yarıldı. Kanlı ön koltuğu sökmeye çalışan diğer hırsız da yaralandı.
- Otomobil güvenliğini konu alan bir sergide kullanılmak üzere Kaliforniya Yol Devriyesi'ne verilen aracın, konulduğu garajda yangın çıktı. Küçük Piç dışında herşey yandı.
- Sacramento Lisesi'ndeki bir başka sergide araba düştü. Bir öğrencinin kalçasının kırılmasına neden oldu. Sergiden nakledilmesi sırasında Salinas'a giderken, kamyon kontrolden çıktı ve sürücü kamyondan düştü. O esnada küçük piç'de kamyondan düşmüş ve kamyondan düşen sürücünün üzerine düşmüştü...


Kaynak : Arena Style For Men / Mayıs 2007



1 yorum:

Topal Solucan dedi ki...

piç diye ben buna derim .